Brüksel Muhallebisi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.635
    Beğenildi:
    5.171
    Ödül Puanları:
    438
    Un şeker vanilya süt karıştırılıp orta ateşte kaynayana dek karıştırılarak pişirilir.kaynadıktan sona sana yağ katılır 5 dakida ateş üzerinde karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra 10 dk miskser ile çırpılır.Nasıl servis yapılmak isteniyorsa küçük kaseler yada bir tepsiye muhallebi boşaltılır.
    sos için
    Verilen malzeme kısık ateşte kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Daha önceden hazırlanan muhallebinin üzerine ilave edilir. Süslemek için arzuya göre hindistan cevizi kullanılabilir.Dolapta 3-4 saat soğumaya bırakılır
    afiyet olsun
     
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. ze-ta

    ze-ta EmEkli Editör :P Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    699
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    108
    ee resmı yok mu :p