Bu yiyeceklerle doğurganlığınızı arttırın

Konusu 'Gebelik Öncesi ve Sonrası Alternatif Tıp' forumundadır ve Patricia tarafından 12 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Patricia
  1. Patricia

    Patricia sil baştan başlamak gerek Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.928
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Dr. Willett and Jorge Chavarro, Harvard Üniversitesinde yaptıkları çalışmalarda; Beden kitle indeksi 20-24 arasında olan bayanların kısırlık yaşama oranının oldukça düşük olduğunu bulmuşlardır. Günlük multivitamin takviyesi alan kişilerde %40 oranında kısırlık riskinin azaldığını ve düzenli demir takviyesi (40-80 mg) alan bayanlarda ise hamilelik döneminde problem yaşama olasılığının yüzde 40 daha az olduğunu saptamışlardır.

    Harvard Üniversitesinde yapılan çalışmalara göre sağlıklı ve dengeli beslenmeye başlayarak hamile kalma olasılığınızı yüzde 80 oranında arttırabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken unsurlar aşağıdadır…

    Karbonhidratlar; Glisemik indeks değeri yüksek olan (bu besinler çok hızlı sindirilirler, beyaz pirinç ve patates gibi) besinleri tüketen kadınların, glisemik indeks değeri düşük olan besinleri (esmer pirinç, tam tahıllı ürünler, tam buğday ekmekleri) tüketen kadınlara göre %92 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Bu nedenle basit karbonhidratların tüketimi sınırlanmalıdır.
    Protein; Özellikle bitkisel kaynaklı proteinler tercih edilmelidir. Çok fazla hayvansal kaynaklı protein tüketen kadınların %39 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Protein açısından en iyi seçimler kurubaklagiller, fındık-ceviz gibi sert kabuklu tohumlar ve yumurta olacaktır.
    Yağlar; Vücudun belli oranlarda yağa ihtiyacı vardır ve her yağ tipini zararlı olarak nitelendirmek doğru değildir. Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağları vücudumuz için çok faydalıdır. Aynı zamanda bu yağların doğurganlık üzerinde ki olumlu etkileri de bilinmektedir. Trans yağ asidi içeren hazır besinlerin tüketimi kısıtlanmalıdır çünkü bu yağlar yumurtlama döneminde verimsizliğe yol açmaktadır.

    Hamilelik dönemine hazırlanırken tüketimini kısıtlamamız gereken bazı besinler de söz konusudur. Bunlar; konserve yiyecekler, tuz oranı yüksek yiyecekler, sakatatlar, şarküteri ürünleri, çok yağlı besinler ve kızartmalardır. Özellikle tuz oranı yüksek olan besinler vücutta su tutarak ödem oluşumuna neden olurlar. Kan şekerini hızlı yükselten basit karbonhidratlardan (şeker ve tüm şekerli ürünler, hamur işleri) uzak durup, kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan (tam tahıllı ürünler, meyve, sebze) besinlerden tüketmeye özen gösterilmelidir.

    Son olarak beslenmenin yanı sıra hamilelik öncesi dönemde kendinizi sıkıntı, üzüntü ve stresten uzak tutmanızın hormonsal dengeniz üzerinde olumlu etkiler yaratacağını da aklınızdan çıkarmayın.

    Kaynak: Diyetisyen Gamze Şanlı
     
  2. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Patricia
  3. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    tşk ederiz güzel paylaşımın için
     
  4. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Patricia
  5. Patricia

    Patricia sil baştan başlamak gerek Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.928
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ne demek canım:) burda hep birlikte hamiş kalmaya çalışıyoruz:) umarım en kısa zamanda karnımız burnumuzda gezeceğimiz günlerde gelir :)hihoyyyt
     
  6. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Patricia
  7. aabeyazmelek

    aabeyazmelek YA HAY YA HALIK Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.316
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    inşallah canım gerçenten güzel bilgiler teşekkürler...
     
  8. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Patricia
  9. orkide76

    orkide76 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler bu güzel bilgiler için