Bu yoğurt niye böyle sünüyo yaaaa

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve TRAKYALI tarafından 18 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  1. TRAKYALI

    TRAKYALI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.086
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar bismillah dedim ve dün ilk yoğurdumu yaptım ama sünüyo bu bee niye böyle oldu bu arada pastörize sütten yaptım doktor öyle dedi aslında tadı süper olmuş ama biraz daha sert kıvamlı olsa yaa nasıl yapıcam ben bunu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim cevap bekliyorum akşam yine yapıcam çok fene hırs yaptım bu arada
     
  2. 18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  3. Sezen

    Sezen O, Artık Anne:)) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.269
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    mayada pastörize yoğuttanmıydı normal ev yoğurduyla mayalamayı dene canım

    ve sütün içine parmağını daldırdıgında parmağın ne yanacak ne yanmayacak sonrada kat kat sar ve tuttuğunu anladığın an kapağını aç ama 1 dün yoğurdu hiç bozma
    ben böyle yapıyorum
     
  4. 18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  5. TRAKYALI

    TRAKYALI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.086
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    ev yoğurdunu nerden bulcam ki yaaa
     
  6. 18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  7. sule-46

    sule-46 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    pastörize sütten yapınca benimki de öyle olmuştu.
     
  8. 18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  9. smiter

    smiter Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    522
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    ev yoğurdu olması şart mayanın yoksa sulu sakız gibi olur
     
  10. 19 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  11. burcuuu

    burcuuu O 62 kg geri gelecek :) Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.227
    Beğenildi:
    56
    Ödül Puanları:
    153
    cnm danone, ülker içim ve sek ten yaptığım yoğurtlar sünmüyor, mayalamak için yoğurdunu birazcık daha arttır ve tava yoğurdu ile mayala benimkinin mayası sakıpağa tava yoğurdu
     
  12. 19 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  13. truf

    truf Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    pastorize sütle yoğurt yaparken hazır yoğurt maya olarak kullanıldığında sünüyo eee ev yoğurduda bulamayacağımıza göre prebiyotik yoğurtla mayalayacağız. activa olarak satılan yoğurtlardan inşallah güzel tutar ve açtıktan sonra buzdolabında bir miktar bekletmek gerek.
    günlük süt bulabiliyorsan onunla daha güzel tutar ama bulamazsan pastorize süt+prebiyotik yoğurt mayası kullan inşallah güzel sonuçlar alacaksın
     
  14. 20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  15. rapunzel26

    rapunzel26 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım sütten değil aldığın yoğurtlar dan maya yaptıysan o yoğurtu sundurur.ev de yoğurt mayalıyan ırı varsa ondan ısteye bılırsın yok sa o zaman sen bır kaç sefer kendı mayaladığın yoğurttan ayır onunla mayala o zaman bır daha sunmez
     
  16. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  17. TRAKYALI

    TRAKYALI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.086
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    baŞardım artık oluyo nasıl yaptın drsenızde sÜtÜ deĞıŞtırdım sek ŞıŞe sÜtten yaptım Çok gÜzel olduu ınanamadımm.
     
  18. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : TRAKYALI
  19. tebessum77

    tebessum77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.525
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    sütün sıcaklığı az geliyorsa süner maya ile alakalı değildir. ev yoğurdu hiçbirzaman satın alınanlar kadar koyu olmaz. kaynatırsan koyu olur mama vitaminler gider

    pastorize sütü ılıt içine küçük parmağını sokunca elin yanmamalı ama sıcakta olmalı. sonra içine 1 çay kşığı yoğurdu sütle ılıtarak ekle karıştır üstünü sıkıca ört 5 saat sonra hazır yoğurdun.
    sütü ılıtıp başka kaba aktarıp mayalıyorsan süt soğur yine olmaz onada dikkat et.

    dr. lar probiyotik yoğurt ile mayalamayı tavsiye ediyor ben activia ile mayaladım biraz mamayı fazla koymak lazım ilk seferde sonra o yoğurt ile devam etmek lazımmış