Buğday Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Soğanı sıvıyağda hafif kavurun. Üzerine 5 su bardağı sıcak su ve yıkanmış buğdayı ilave edip buğday yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40 dakika kaynatın. Üzerine 3 su bardağı sıcak su daha ilave edin.

    Bir çırpma kabında yoğurt, un ve 1 çay bardağı soğuk suyu birlikte çırpın. Buğdayı kaynattığınız sudan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edin, tekrar karıştırın. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edin. Çorbaya 2 tablet tavuk bulyon katın. Çorba kaynayıncaya kadar harlı ateşte karıştırarak pişirin.

    Ispanağı ilave edip 10 dakika daha kaynatın ve ateşten alın.

    4 kişiliktir. Hazırlama süresi 1 saat 10 dakikadır.