Buğdaylı Sebze Yemeği

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    tavuk yada parça etle yapılan farklı bir lezzettir.

    Haşlanmış tavuğu doğrayıp zeytinyağında çok az kavurun.

    1 su bardağı buğday, haşlanmış
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığından biraz fazla domates salçası
    1-2 patates
    1-2 havuç
    3-4 kereviz sapı
    Tavuk eti veya kuşbaşı et
    Su veya et suyu
    Tuz, karabiber

    Haşlanmış tavuğu doğrayıp zeytinyağında çok az kavurun.
    Salçayı ekleyip bir iki kez karıştırın.
    Doğradığınız sebzeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
    Haşladığınız buğdayı, suyu ile ilave edip karıştırın.
    Bir miktar daha (sebzelerin çok az üzerine çıkacak kadar) kaynar su ekleyin.
    Tuzunu ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakın.
    Pişerken su az gelirse kaynar su ekleyin.
     
  2. 16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106