Buğu kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.
    Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.
    Pilav ve salata ile servis yapılır.
    KISA BİLGİ:
    Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.
    Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf
    sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur.