Bülbül Konağı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım.Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım.
    Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım. Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim. İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım.
    Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim. Tatlımızı orta ısıda pişirelim. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim.
    Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz.