Bulgur çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve elmakurdumusun tarafından 28 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : elmakurdumusun
  1. elmakurdumusun

    elmakurdumusun AİLEME KAVUŞTUM Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.645
    Beğenildi:
    57
    Ödül Puanları:
    148
    Kayınvalidemin çorbası (Kendisi bu çorbayı çok sever ve sürekli yapar)

    Tavuk eti ve tavuk suyu kullanmak isterseniz,tavuğu suda haşlayıp etlerini didin.

    200 gr.bulgur
    2 lt su ( dilerseniz tavuk suyu)
    1 çay kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    200 gr. kavurma ( dilerseniz tavuk eti)
    1,5 yemek kaşığı salça
    Zeytin yağı

    Tencereye bir miktar yağ koyulur,yağ kızınca
    Salça ,pul biber ve tuz eklenir
    Kavurma eklenir ( tavuklu yapılacaksa bu işleme gerek yok)
    2 lt su eklenir (tavuk suyu konulacaksa tavuklarda birlikte eklenir)
    Su kaynayınca bulgur eklenir.