Bulgur Pilavi

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Soğanları yemeklik doğrayıp margarinde öldürün. Pişmiş soğanlara domates salçasını da katarak kavurmaya devam edin. Bulguru yağlı, soğanlı, salçalı, karışıma döküp, bir kaç defa karıştırdıktan sonra, kaynar suyu da katarak kapağı kapayın. Bir müddet sonra ateşi kısıp, suyunu çekmeye yakın irice doğranmış domatesleri de bulgurun üzerine yayın. Tamamen suyunu çekince ateşi söndürüp 15 - 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra, dikkatli bir şekilde karıştırıp, servis tabağına alın.
    Afiyet Olsun.!…
     
  2. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Elif Hanım, yemek bölümüne yaptığınız engin katkılardan dolayı teşekkür ederim..cokacimcoook

    Tarif ekleme hızınıza yetişilmiyor vallahi, takip etmekte zorlanıyorum açıkcası..:jeyyar:

    Rekor kırmışsınızdır bu sayı ile sanırım..:hooray:

    Bulgur pilavını da babam çok sever kulakları çınlasın ama eşim sevmediği için ben pek yapmam..cokacimcoook
     
  4. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    bulgur pılavını sık sık yapıyorum.ben ıcıne sarımsak ve bıberde eklıyorum yazdıklarınıza ılaveten.cok lezzetlı bır pılav oluyor
     
  6. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    saol tarif için kaç dakkada pişiyorr ben genelde dibine tutturuyorumm
     
  8. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. Asortie

    Asortie bun@luzumvar.. Pro Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    9.330
    Beğenildi:
    607
    Ödül Puanları:
    238
    ay benim de hep dibine tutuyoo
     
  10. 30 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  11. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    ben bulgur pilavına soğan katmam ilginç geldi böyle. domates-biberli yaparım o da nefis olur
    bir de soğanlı deneyeyim