Bulgurlu Börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Soğanı soyup kıyın.
    Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
    Kıymayı ilave edip kavurun.
    Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
    Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
    Soğumaya bırakın.
    Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
    Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
    Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz