Bulgurlu börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve jared tarafından 17 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : jared
  1. jared

    jared Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    311
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ...

    Soğanı soyup kıyın.
    Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
    Kıymayı ilave edip kavurun.
    Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
    Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
    Soğumaya bırakın.
    Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
    Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
    Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.

    2 Adet yufka
    250 gr kıyma
    1 Çay bardağı bulgur
    1 Adet soğan
    1 Kahve fincanı su
    Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
    Yarım çay kaşığı karabiber
    2 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Çay kaşığı biber salçası
    1 Fincan çekilmiş ceviz
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Yumurta sarısı
    1 Tatlı kaşığı susam
    Yarım Çay kaşığı tuz

    sıcak sıcak servis ediniz...