Bulgurlu Tuzlu Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1,5 su b. bulgur
    250 gr kıyma
    2 çorba k. tereyağı
    2 soğan
    3 yumurta
    4 çorba k. galeta unu
    5 çorba k. un
    1,5 su b. rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay b. ceviz
    1 p. kabartma tozu
    tuz, karabiber, kimyon

    Bulgurun üzerine sıcak su koyup iyice kabartın. Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurun.
    İçine tuz ve bolca baharat ekleyin. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. İçine eritilmiş tereyağını
    cevizi,kabartma tozunu ekleyin.Kavurup soğuttuğunuz kıymayı, galeta ununu ve unu da
    ekleyin. Bulguru ve kaşar peyniri rendesinini yarısını da ekleyip iyice karıştırın. Yuvarlak bir
    tepsiye boşaltıp düzeltin. 180 derecelik fırında pişirin. Çıkarmadan 5 dakika önce kalan
    kaşar peyniri rendesini de üzerine alın. Dilimleyerek ikram edin. Değişik bir lezzet. Bulgur
    sevenler için güzel bir alternatif.
    oktay usta