Bulgurlu Yumurta

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Bol yoğurmak lazım



    1 paket köftelik bulgur
    4 adet yeşil biber
    500 gr. domates salçası
    6 adet yumurta
    1 çorba kaşığı pul biber
    1 adet limon
    2 çorba kaşığı nane
    200 gram margarin
    1/2 demet maydanoz
    4-5 parça buz
    6 adet yeşil soğan
    2 çay kaşığı tuz
    Yarım göbek marul

    Öncelikle köftelik bulguru ayıklayıp, yıkayın. Sonra geniş bir tepsiye koyun. Üzerine 500 gramlık salçanın yarısını, pul biberi, 2 çorba kaşığı nane ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Tepsinin içinde bu karışımı avucunuzla ezin. Karışımı yarım saat boyunca yoğurun. Bulgurun şişmemesi ve kendiliğinden yumuşaması için yoğururken 4-5 parça buz yerleştirerek ovun. 15 dakika bu işlemi yaptıktan sonra, salçanın öbür yarısını da karışıma ekleyin. 15 dakika bu şekilde yoğurma işlemini sürdürün. Yoğurduğunuz karışımı tepsiye yayın. Elinizle karışımı kaldırıdığınızda tepsi kalkıyorsa, yoğurmayı bırakın. Maydanoz, yeşil biber ve marulu doğrayıp bulgurlu karışıma ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Bir yandan margarini ateşte eritin ve üzerine yumurtaları kırın. Sonra karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yağda yumurtayı bulgurlu karışımın üzerine dökün.
    afiyet olsun