Bulyonlu Makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve KuzuYasin tarafından 13 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  1. KuzuYasin

    KuzuYasin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.143
    Beğenildi:
    1.023
    Ödül Puanları:
    163
    Son zamanlarda en çok yaptığım makarna Ben ve eşim çok seviyoruz

    makarnayı suyunu kaynayıp tuzunu atıp haşlayın süzgece alın süzüldükten sonra mümkünse teflon tencere kullanın makarna yapışmadığında daha hoş gözüküyor.

    1/2 paket makarna
    3 orta boy kuru soğan
    3 diş sarımsak
    2 adet acısız sivri biber
    2 adet kırmızı biber
    1 adet tavuklu bulyon
    3 adet iri domates yada 1,5 çorba kaşığı salça
    tuz
    pulbiber
    karabiber
    1 tatlı kaşığı kekik
    sıvı yağ
    yarım su bardağı su

    soğanları fazla küçük doğramayın. sıvı yağda kavurmaya başlayın , sarımsakları da minicik doğrayın ve ekleyin kavurmaya devam edin. üzerine biberleri ekleyin biraz daha kavrulduktan sonra domates ya da salçanızı ekleyin . çok az daha kavurup üzerine yarım su bardağı sıcak suyu ilave edip bulyonu atıp içinde eritin ve baharatlarını ekleyin. sonra kısık ateşte 10 dk kadar pişirin ve sosu makarna üzerine gezdirin. Sonra güzelllce karıştırın.