Bumbada

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve KapRis tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  1. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    HAZIRLANIŞI:
    250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın. Üzerine yumurtayı kırın. Pudra
    şekerini,sıvıyağı ekleyin. Kakaoyu da ekleyip karıştırın. En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın. İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin. Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin. Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün.