Burma Kadayıf-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Kg Çiğ Burma Kadayıf
    600 gr margarin
    1 Kg öğütülmüş fıstık içi
    1 çorba kaşığı pekmez
    Şerbet için:
    6 su bardağı su
    3 kg toz şeker

    Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.
    Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.
    Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
    Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak. pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak. da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.
    alıntıdır
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.