Bursa muhallebisi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EU1 tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Yapılışı:
    Nişasta, az su ile eze eze açılır. Geri kalan suda ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Dibi ıslak olan bir tepsiye 2 parmak kalınlığında dökülüp, yayılır. Soğumaya bırakılır.
    Şurubu: Bir tencereye su, karanfil, şeker, şekerci boyası, kızamık şekeri koyup kaynatın. Ateşten alın.
    Servise hazırlanması: Kalıp gibi donmuş olan muhallebi kesilerek küçük karelere bölünür. Muhallebi kasesinin yarısına kadar dolduaüur. Üstüne de bol şurup dökülür. Servis yapılır.

    Not: Yaz ise buz rendelenir.
     
  2. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. minelne

    minelne afffettt Allahımm Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bayılırım su muhallebisine yazın iyi gidio