But Sarma(Resimli)..

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve bicirkiz tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  1. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    soğanlar küp küp doğranır, fıstıkla kavrulur..pirinç yıkanır ve ilave edilir.kavurulur, daha sonra domatesler rendelenir ve ilave edilir. 1- 2 dak karıştırırlır. 1 su bardağındana z tavuk suyu yoksa eğer normal su ilave edilir.tuzu ilave edilir..demlendirilir..sonra başka bir kaba alınır taze nane ilave edilir.

    butların kemikleri ayrılmış ve dövülmüş olarak alınır..isteğe göre limonlanır.hazırlanan harcı tavukların ortasına alır sararız e sarılan açık kısmı alta gelecek şekilde sarmalar tepsiye ters çevirerek koyarız..yoğurt ile domates salçasını bir kapta karıştırarak tavukların üzerine sürün daha sonra tavuk suyu isteğe göre ilave edin ve fırına 200 dercede üztü kızarana kadar pişiin

    BUT DOLMASI
    tavuk butu(8) kişi sayısına göre
    4 fincan pirinç
    4 orta boy soğan
    4 orta boy domates
    tuz
    çam fıstığı
    sıvıyağ
    taze nane
    sos için;
    2 kaşık yoğurt
    1 kaşık domates salçası(hazır olmasın tatlı oluyor tadı o zaman,ev yapımı olsun)

    iç kısmı ayrı bir kapta hazırlanır.çiğ tavukların içine düzgünce sarılır.
     
  2. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  3. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  5. bricardi

    bricardi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kusura bakma arkadaşım ama YE BENİ DEMİYOR....
     
  6. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  7. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    her fikre saygım vardır görünüşe değil lezzette bakın diyor, bu konuda peşin hükümlü olmamanızı istiyorum..resimlerin bu şekilde koyu çıkması yemek kursunda yapılmış ve orada çekilmiş olmasından kaynaklanıyor..evdede denendi fakat resim çekmedim..
    tavuk sarmaları sarmadan önce kırmızı biber, karabiber, tuzda yarım saat beketiniz...
     
  8. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  9. Dishe

    Dishe ✿❤aŞk-ı KıYaMet❤✿ Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    emınım cok lezzetlıdır ..
    tavukları karabıber kırmızıbıber tuz yanında rende sarımsakta ekleyın enfes bır tat verıyor..
    elınıze saglık a.s.
     
  10. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  11. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellerine saglik....