Buzdolabı Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Sinoplu57 tarafından 18 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  1. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Pratik ve de lezzetlii



    4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
    * 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
    * 2 yumurta
    * 1,5 su bardağı süt
    * 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş

    Ayrıca:

    * 3 yufka

    Üzerine:

    * 1 parça tereyağı
    * arzuya göre kaşar peynir rendesi
    * pul biber

    1. Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin . Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
    2. Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
    3. Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)
     
  2. 18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  3. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
  4. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  5. beyzafeyza

    beyzafeyza Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2010
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bende bu böreği denemiştim hatta dilimlemeden buzlukta sakladım çok pratik bişey aniden gelen misafirler için......çokta lezzetli bir börek ellerinize sağlık:sinifsinif:
     
  6. 26 Ocak 2011
    Konu Sahibi : Sinoplu57
  7. nazanayar

    nazanayar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende bu börekten yapıyorum ama dilimleyip tepsiye dizdikten sonra üzerine maden suyu döküyorum ve fırından çıkarmadan 5 dak. önce kaşar rendesi serpiyorum.