Buzlu Börek (Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve BitterCikolatam tarafından 4 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  1. BitterCikolatam

    BitterCikolatam Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.581
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    biraz zahemtli ama enfes bir tat

    peynir ve maydonozdan börek içi hazırlanır
    8 10 yane buz kalıbı

    6 adet yufka
    yarım paket margarin
    peynir
    maydonoz
    8 adet buz kalıbı
    3 su bardagı soguk su
    üzeri için yumurta sarısı

    margarini eritiyoruz birinci yufkamızı açıp içini yaglıyoruz 2 yufkamızı da üzerine acıp onuda yaglıyoruz 3 yufkamızıda üzerlerine seriyoruz ama yaglamıyoruz
    yufkayı 6 eşit parçaya bölüyoruz üçgen çeklinde
    arasına peynir ve maydonoz karışımını koyup sigara böregi şeklinde sarın
    sardıgınız yufkaları bir kabın içine aralarına buz kalıplarını koyarak dizin üzerinede soguk suyu dökün yarım saat bekletin
    beklettikten sonra hafif hafif suyunu sıkarak alıp tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı ve susam yapıp 180 derece fırında pişirin afiyet olsun
     
  2. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  3. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Buzun esprisi ne oluyor burda? ayrıca yarım saat suda bekletince o yufkalar erimiyor mu?
     
  4. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  5. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    hiç duymamıştım,buzun özelliği ne ??yani lezzetindeki farklılık ne oluyor??bi de keşke resim koysaydın,merak ettim şimdi benyerimseniben
     
  6. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  7. Espresso

    Espresso Önemde ilk,öncelikte ilk Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10.490
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    Eline sağlık arkadaşım
    çok sık yaparım bu böreği
    miflöy gibi kabarıyor ,çıtır çıtır
     
  8. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  9. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    resimli demissin ama resim'i göremedim ben..

    cok merak ettim acikcasi
     
  10. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  11. BitterCikolatam

    BitterCikolatam Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.581
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    buz yufkaların milföy hamuru gibi kabarmasını saglıyor erimiyor canım
    teşekkür ederim hepinize resim ekliycem ama cok büyük çıkıyor ayarlayamadım arkadaşlar
     
  12. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  13. eates

    eates Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de deneyeceğim,merak ettim şimdi.Ellerine sağlık bu arada,resmi bekliyoruz.
     
  14. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  15. BitterCikolatam

    BitterCikolatam Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.581
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  16. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  17. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    .hmmmm ellerine sağlık...
     
  18. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  19. _DeReN_

    _DeReN_ _Mucizem'sin Oğlum_ Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2006
    Mesajlar:
    3.101
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Resiminizi Küçülttüm Biraz kaydirigubbakcemile5

    Oldukça Lezzetli gözüküyor ellerine sağlık cokacimcoook

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 4 Ocak 2010