Buzluk Böreği (Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve acigul tarafından 10 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  1. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    gerçekten çok güzel bir börek en iç kısmına kadar çıtır çıtır oluyor tavsiye ediyorum

    [​IMG]

    1 kg yufka
    1 pk margarin
    1 fincan su
    peynir, maydanoz (istediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz patatesli kıymalı)

    yufkanın birini tezgaha seriyoruz erittiğimiz margarine suyu ekleyip 4-5 kaşık yufkanın üzerine döküp kenarları katlıyomuş gibi kenarları kapatıp acıyoruz yani yagın yufkaya dağılmasını saglıyoruz. ikinci yufkayıda üstüne serip yaglayıp sigara böreği gibi kesip iç harcı koyup sıkıca sarıyoruz ve buzluğa koyuyoruz. lazım olduğu zaman buzluktan çıkarınca içi su dolu bir kabın içine koyuyoruz. borekler birbirinden ayrılır. suda çok bekleden hemen alıp bi sıkıp tepsiye koyuyoruz. tepsiyi yağlamıyoruz.ve üzerine yumurta sarısı ve susam dökerek fırında ğişiriyoruz çıtır çıtır çok güzel oluyor kesinlikle tavsiye ederim afiyet olsun
     
  2. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  3. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tarifi aldım deniyeceğim. bende başka bir tarif var süt ve sıvı yağla oda buzluğa atılıyor. Bu farklı geldi deniyeceğim. Bu tarifin methini duydum ama denemedim hiç. Katı yağ diye ama bu sefer deniyeceğim.Yalnız bir şey soracağım bu margarini yarıya indirsek acaba yine çıtır olurmu?
     
  4. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  5. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık..
     
  6. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  7. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86


    hiç bilmiyorum canım ama zaten çıktığı kadar malzemeye kullanacaksın yağı bir dene istersen. biz yengemle beraber hazırlamıştık hem ona hem bana yani ne kadar yufkaya kullandık 1 pk margarini bilmiyorum. ama pişince yağlı olmuyor. yağı az olunca nasıl olur hiç fikrim yok a.s.
     
  8. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  9. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkür ederim canım
     
  10. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  11. dertlikxixz

    dertlikxixz hoşgeldin :) Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    748
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ay bunlar şahane görünüokaydirigubbakcemile5
     
  12. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  13. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellerine sağlık
     
  14. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  15. kuzeyyy

    kuzeyyy kaan'ım diğer yarımsın Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    640
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor hemde pratik :)
     
  16. 25 Ekim 2009
    Konu Sahibi : acigul
  17. cey_da

    cey_da Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    eline sağlık yağ biraz daha az olabiliyor ben öyle yapıyorum ama buzluktan çıkınca suya atmıyordum onu deniyecem
     
  18. 25 Ekim 2009
    Konu Sahibi : acigul
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    buzlukdan cikarinca posetten cikarip suya sokucaz öylemi???
    ilgimi cekdi
    denicem insallah
    ellerine saglik canim
    neffis görünüyo