Buzluk Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 10 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...



    4 adet yufka
    3 adet patates
    1 adet soğan
    tuz,karabiber
    50 gram margarin
    soğanı kavurmak için bir miktar daha margarin,
    Üstü için:yumurta sarısı

    Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
    Soğanı bir miktar margarinde kavuruyoruz.
    Kavrulan soğana patates,tuz ve karabiberi ekliyoruz.
    Soğumaya alıyoruz.
    Bir tavada margarini eritiyoruz.
    İlk yufkayı seriyoruz yumurta fırçası yardımıyla margarini üstüne sürüyoruz.
    İkinci yufkayı da serip tekrar margarini sürüyoruz.
    Yufkayı 8 parçaya bölüp üçgenler elde ediyoruz.
    Üçgenlerin geniş kısmına patatesli harcı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
    Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
    İster musluk altında ister bir kaseye su koyarak börekleri bu suya sokup bir tepsiye dizerek buzluğa koyup donmasını bekliyoruz.
    Donan börekleri tekrar sudan geçirip üstüne yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serperek 200 derecede pişiriyoruz.
     
  2. 10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 15 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. supurgelicadi

    supurgelicadi <3 Pro Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.840
    Beğenildi:
    628
    Ödül Puanları:
    113
    eline sağlık,güzel görünüyor
     
  6. 25 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx &#9829;&#9829; Aşkım &#9829;&#9829; Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet olsun canım...