Çabuk Turşu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
    Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
    Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
    Tuz ve şekeri ilave edin.
    Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
    Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
    Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
    1 gün serin bir yerde bekletin.
    1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
    NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir