çalışan bayanlar akşam eve gidince hangi yemekleri hazırlıyorsunuz

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve mandalina01 tarafından 12 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mandalina01
  1. mandalina01

    mandalina01 DİL-DADE Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    11.758
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    203
    Bu konuyu açma nedenim bilgi palaşımı aslında bütün gün işyerindeyiz çalışıyoruz akşam yorgun eve gidince haliyle pratik kolay tarifleri arıyor gözümüz kolay olsun doyurucu olsun güzel olsun lezzetli olsun süslü olsun gibi çok şeyde isteriz içinde tarifin işte burada tıkanmış durumdayım.

    yaptığım yemeklerin tariflerini fotoğraflarını ekleyerek burada yayınlamak için açtım konuyu hemde sizlerin marifetlerinden yararlanmak
     
  2. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mandalina01
  3. mandalina01

    mandalina01 DİL-DADE Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    11.758
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    203
    [​IMG][/URL][/IMG]


    açılışı yapayım hadi hayırlı olsun

    malzemeler

    2 bardak ince köftelik bulgur
    1 bardak un

    1 bardak irmik
    1 yemek kaşığı salça
    su
    tuz

    domates sosu

    5 büyük domates soyulup küçük doğranmış
    1 soğan yemeklik doğranmış
    yarım demet maydanoz ince kıyılmış
    4 diş sarımsak ezilmiş
    1 kaşık biber salçası
    1 kaşık domates salçası
    1 tatlı kasıgı pulbıber
    3 kaşık zeytinyağı
    limon suyu
    tuz
    karabiber

    hazırlanışı

    Köfteleri hazırlamak için bulgur, salça, irmik, tuz ve unu genişçe bir kaba alıp suyla ıslayın bulgur şişsin yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Elinize küçük parçalar alıp üzüm tanesi büyüklüğünde toplar yapın. Ustüne küçük parmağınızla bastırarak çukur yapın.

    Hepsini bu sekilde bitirince dolapta sosu yapana kadar dinlendirin

    Domates sosu için tencereye sıvıyağ koyup, soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezin
    ezilmiş sarımsakları domates tuz pul biber ve karabiberi de ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın. Limon suyunu nar ekşisi çok yakışıyor bolca dökün
    Köfteleri bir tencereye koyduğunuz bol su içinde iyice yumuşayıncaya dek haşlayın, makarna gibi süzerek domates sosunun bulunduğu tencreye alıp karıştırın.

    üstünü maydonozla süsleyin
     
  4. 9 Şubat 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  5. ikizbalik

    ikizbalik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.355
    Beğenildi:
    213
    Ödül Puanları:
    153
    sarımsaklı yoğurt ve üzerine salçalı sosla çok güzel oluyor bu mmmmm geçen gün bizde yapıp yedik
     
  6. 26 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  7. mandalina01

    mandalina01 DİL-DADE Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    11.758
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    203
    bir bardak sütle unu biraz tuz ve şekeri iyice karıştırıyoruz diğer tarafta 3 bardak sütü kaynaması için ocağa koyuyoruz süt kaynamasına yakın azar azar elimizdeki unlu sütlü karışı ilave ederek karıtırıyoruz bundan sonrasını göz kararı yapıyorum koyuluk derecesine göre karışımı ekliyorum sürekli karıştırarak iyice kaynatıyoruz piştikten sonra alıp kaselere boşaltıp ister sıcak ister soğuk yiyioruz

    karadenizli hanımlar bilirler bu tarifi rahmetli ananem yapardı severek yerdim uzun zamandır yapmıyordum akşama eşime yapayım bakayım beğenecekmi
     
  8. 26 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  9. cryptic

    cryptic Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    26.702
    Beğenildi:
    12.452
    Ödül Puanları:
    288
    canım etli domatesli biberli bulgur pilavı en en çok yaptığım şeylerden seviyorsanız
    sen çalışan hanımsın yemeklere azar azar koyabilmek için eti önceden haşlayım dolaba koyarsan böyle pilavlarda falan kolaylık olur...
     
  10. 26 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  11. mandalina01

    mandalina01 DİL-DADE Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    11.758
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    203
    cry sık sık gel tarif ver olurmu fotoda bekl,yoruz
     
  12. 26 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  13. cryptic

    cryptic Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    26.702
    Beğenildi:
    12.452
    Ödül Puanları:
    288
    ok canım yazıcam..:KK19:
     
  14. 30 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  15. flocke

    flocke topiclerin güzin ablası Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    6.346
    Beğenildi:
    434
    Ödül Puanları:
    108
    yarım kg kuşbaşı et,2-3 orta boy patates,1-2 havuç,1 soğan,1-2 diş sarımsak,1 kaşık salça.
    sıvıyağda etlerin rengi dönene kadar çevrilir.küp doğranmış soğan eklenir ve etlerle birlikte kavurulmaya devam edilir.küçük küçük küpler halinde doğranmış havuçlar eklenir ve kavurulmaya devam edilir.et suyunu çekmeye yakın salça eklenir.yaklaşık 1-1.5 bardak kaynar su dökülür ve salça eritilir.fokurdaması beklenir.bu aşamadan sonra yine küp doğranmış patatesler ilave edilir,tuz ve karabiber serpilir.son olarak da ince kıyılmış sarımsaklar konur.
    kısık ateşte pişirilir.
    not:sarımsakları kavururken atarsanız tencereye,aromsaını yitirir.bu yüzden kavurmaktansa sarımsakları sonrada ekleyin.
    zorluk derecesi:basit
    süresi:pişmesinle birlikte 45dk'nızı alır.
    tavsiye:eek:rjinal tarifte kuşbaşı et diye geçer,ben sotelik olarak yapıyorum,pişmesi de daha kolay oluyor böylece....
    bu yemek,şehriyeli pilav ya da patates püresinin yanına çok yakışıyor (bence)
     
    Son düzenleme: 30 Mayıs 2011
  16. 30 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  17. mandalina01

    mandalina01 DİL-DADE Pro Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    11.758
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    203
    ben bu tarifi salça ve sarımsağı sonradan değil baştan kavurarak yapıyordum birde senin tarifin gibi deneyim teşekürler
     
  18. 30 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : mandalina01
  19. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.152
    Beğenildi:
    1.167
    Ödül Puanları:
    188
    hemen hemen her türlü yemeği yaparım, akşam 19:00 gibi evde oluyorum, eşimin geliş saati belli olmuyor nadire benden önce gelir, bazen birlikte gireriz eve bazense geç vakit. Ama benim yemeğim en geç 20:30 gibi hazır olur. Bu akşam mesela güveçte etli patates yemeği yapacağım.
    Bizde et ve et ürünleri çok tüketilir eşim çok sever ben etleri aylık toplu alıyorum. Toplu almış olduğum etleri boy boy porsiyonlara ayırıyorum lazım oldukça bir poşet çıkartıp kullanıyorum. Aynı şey kıyma içinde geçerli,yalnız kıymayı birde köfte olarak hazırlayıp atıyorum dolaba, izmir köfte, sulu köfte kuru köfte alışverişten sonra bir akşam bunlara vakit ayırıyorum sonra çok büyük kolaylık oluyor.
    Malzemeler;
    Kuş başı et
    patates
    yeşil biber
    soğan
    saçla
    sıvı yağ
    tuz-pul biber

    Hazırlanışı
    Arkadaşlar miktar belirtmedim herkes malzeme miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilir. Biz iki kişiyiz yaklaşık 300gr kadar et 2 patates bir kaç biber bana yeterli.
    Önce etlerimi güvecime atıyorum onlar hafif hafif kavrulurken bir baş kuru soğanı ince doğrayıp ekliyorum, etlerim suyunu salıp çekene kadar bu şekilde pişmeye bırakıp bu arada patateslerimi soyup yaklaşık olarak etlerin boyunda doğruyorum. Etim suyunu tam çekmeden salçasını ekleyip biraz karıştırıyorum, daha sonra patatesleri ve yine aynı boyda doğranmış biberleri ekleyerek harmanlıyorum ve suyunu, tuzunu pulbiberini ekleyip pişmeye bırakıyorum. Biz çok sulu sevmeyiz suyu biraz kıvamli ve az olacak şekilde piştikten sonra sıcak sıcak yiyoruz. Böyle uzun uzun yazdığıma bakmayın ocağa atana kadar geçen süre 15 dakikayı bulmuyor. Unutmazsam resim çeker eklerim.
     
    Son düzenleme: 30 Mayıs 2011