Çalışanlar İçin Ertesi Gün Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve terlik tarafından 14 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  1. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    İç malzemeyi önce hazırlayınız. Yufkalar sigara böreği gibi kesilecek. Yumurta ve galeta unu ertesi güne kullanılacak (fakat acelesi olan o günde bu böreği pişirebilir. Ertesi gün pişirilince çok daha lezzetli oluyor.)

    Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Soğan, pırasa, kıyma, ince bulgur (sıcak su ile yıkayın kabarmaya bırakın), havucu rendele, salça , tuz, karabiber,kimyon kat ve derin bir tavada bunları kavurun...

    4 adet kuru soğan
    2 tane pırasa
    2 tane havuç
    Yarım kilo kıyma
    1 su bardağı ince bulgur
    salça
    tuz,karabiber,kimyon
    3 yufka
    1 yumurta
    Galeta unu

    Yufkaları sigara böreği yapımındaki gibi kesiniz...
    8 eşit parçaya. Uçlarından harçtan bolca koyup rulo şeklinde sarınız. Sardığınız bu yufkaları kaba koyup streçleyip buzdolabına kaldırınız.
    Ertesi gün böreği yapmak için
    Önce bir kaba yumurtayı koyup çatalla çırpın.
    Diğer kaba galeta ununu koyun.
    Tepsiyi yağlayın.

    Sarılmış yufkalardan birer tane alarak, önce yumurtaya bulayın sonrada galeta ununa bulayıp tepsiye sıralayın.
    Fırını önceden ısıtınız.
    Tepsiye sıraladığınız börekleri 180 derece fırında pişmeye bırakınız...

    Göreceksiniz börekler nar gibi kızarıp kabarınca çıkarabilirsiniz...
    Afiyet Olsun...

    Not => İç harç artarsa ya bir yufka daha kullanın harç bitene kadar; yada buzdolabı poşetine kalanını koyup buzlukta değerlendirin istediğiniz zaman kullanmak için...
     
    Son düzenleme: 14 Eylül 2008
  2. 14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  3. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Bugün hazırlayıp ertesi güne pişirebileceğiniz bir börekkk...
    Şimdiden ellerinize sağlık...

    [​IMG]
     
  4. 14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  5. fatmasel

    fatmasel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2007
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Çok teşekkürler arkadaşım...bende yapmak için bu tarifi arıyordum...ellerine sağlık..

    peki sardığımız böreklerin hepsini kızartmayıp bir kısmını buzlukta saklayıp, gerektiği zaman kızartırsak olurmu acaba..
     
  6. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  7. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148

    Canım kızartmıyoruz fırına veriyoruz... Ayrıca buzluğa değil buzdolabının alt kısmına koyuyoruz. Afiyet Olsun. Hayırlı Ramazanlar. sofranız bereketle dolsun.
     
  8. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  9. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Çalışan arkadaşlarımız faydalandılarmı bu tarifimden acaba???

    :uhm:
     
  10. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  11. netertua

    netertua Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    öncelikle çok farklı bir tarif.en kısa zmanda yapmayı düşünüyorum .tarifin için çok teşekkür ederiz arkadaşım.yalnız bir sorum olcakı ben kıyma yiyeniyorum.yerine başka birşey koysak olur mu?(peynir veya patates)
     
  12. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  13. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Tabiiki canım, iç malzemeyi kendi zevkinize görede hazırlayabilirsiniz... Yemediğiniz birşeyi zorla yiyemezsiniz. Canınız nasıl isterse şekerimmm... Ellerine sağlık, umarım beğenirsin...

    kaydirigubbakcemile5
     
  14. 13 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  15. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Geçen gün annem (kayınvalidem) bu tarifin iç malzemesini ; tavuklu beşamel soslu olarak yaptı o şekildede harika olmuştu...
    Canım anneciğimi öpüyorum... Ne yapsa güzel olur...:nazar:
     
  16. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : terlik
  17. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    deneyen varmı böreciğimi