Çanakkale'den Yemek Tarifleri

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Çanakkale'den Yemek Tarifleri
    Asma yaprağında sardalye
    Malzemeler:
    16 adet büyük sardalye
    16 adet salamura asma yaprağı
    1/2 su bardağı rafine yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 adet limon (dörde bölünmüş)
    Hazırlanışı:
    Asma yapraklarının her iki tarafı yağlanır. Balıklar tuzlanıp üzerine limon suyu ve yağ dökülür. Sardalyeler birer asma yaprağına yerleştirilip, balıkları örtecek şekilde rulo yapılır. Beş dakika kadar ızgarada pişirilir. Dörde bölünmüş limon ile süslenerek servis yapılır.

    Peynir Helvası
    Malzemeler:
    1 kg. koyun sütünden yapılmış peynir
    200 gr. irmik
    3 adet yumurta sarısı
    1.5 kg. şeker
    200 gr. peynir
    Hazırlanışı:
    Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif hararetli ateşte eritilir. Piştikten sonra 200 gr. peynir daha eklenerek biraz daha ateş üzerinde tutulur. Soğuyunca üzerine toz şeker konup karıştırılır. tepsiye dökülerek fırına verilir.

    Yoğurtlu kavurma
    Malzemeler:
    1 kg kuzu kuşbaşı
    4 orta boy kuru soğan
    2,5 kahve fincanı sıvı yağ
    2,5 kahve fincanı yoğurt
    1 baş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    8-10 adet sivri biber
    1-2 adet domates
    1,5 su bardağı sıcak su
    Tuz
    Hazırlanışı:
    Sıvıyağı iyice kızdırın. Kuşbaşı eti ilave edip kavurun. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayıp etlere ekleyin. Soğanla eti birlikte ağır ateşte 20 dakika pişirin. Doğranmış yeşil biberleri ve bir bardak sıcak suyu etlere ilave edin. Suyunu çekip etler yumuşadığında yarım bardak su daha ekleyip biraz daha pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyıp domateslerle birlikte yemek suyunu çektikten sonra etlere ilave edin. Bir süre daha pişirip ocaktan alın. Sarımsakları soyup dövdükten sonra yoğurtla karıştırın. Kavurmayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Kırmızı toz biberi yağda kızartıp üzerine gezdirirseniz daha farklı bir lezzet elde edersiniz