Çarşaf Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 14 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    14 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.616
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
    Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayın.
    Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
    Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
    Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
    Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
    İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
    Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
    Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
    180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin