Çarşaf Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Sinay tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sinay
  1. Sinay

    Sinay Evimizde İnci bereketi:) Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.224
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Kolay bir börek ani gelen misafirler için bire bir :)))

    Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
    Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayın.

    3 Adet yufka
    2 Adet yumurta
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    İçi için :
    Yarım kilo et
    1 Adet soğan
    2 Adet domates
    Tuz
    Üzerine ; kırmızı pulbiber

    Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
    Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
    Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
    Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
    İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
    Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
    Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
    180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.Afiyet olsun