Çatal

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.640
    Beğenildi:
    5.176
    Ödül Puanları:
    438
    Yumuşak margarini küçük parçalara bölün ve hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı, toz şeker, tuz ve mahlepi ilave edip çatalla ezerek karıştırın.
    Un ve kabartma tozunu ekleyin ve elinize yapışmayan yumuşak, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru uzunca bir süre yoğurmaya çalışın, kıvamı ve esnekliği artıyor ve çok kolay şekil verebiliyorsunuz böylece. Benim 5 su bardağından fazla una ihtiyacım olmadı. Eğer margarin çok yumuşak değilse hamur daha az un alacaktır. Bence bu tarifi yapacaksanız margarini bir gece önceden buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.
    Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Çatallarınızın her birinin eşit büyüklükte olması için önceden hamuru parçalara bölün bence. Ben öyle yaptım.
    Her parçayı uzun ve parmak inceliğinde bir rulo haline getirip tezgahın üzerine resimde gördüğünüz gibi “S” şeklinde yerleştirin. Daha sonra yine resimde gördüğünüz gibi uçlarını birleştirerek çatal şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
    Çatalları tepsiye yerleştirdikten sonra çatal şeklinin arasındaki boşlukları elinizle açın ki, pişerken hamur kabarınca boşlukların dolmasına sebep olmasın. Üzerlerine çörekotu serpin ve önceden ısıttığınız fırında 40 - 45 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
    Ilık ya da soğuyunca servis yapabilirsiniz
    alıntıdır...