Cemen

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve nnurayy tarafından 18 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    18 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : nnurayy
  1. nnurayy

    nnurayy annesinin bal-kaymagi Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.588
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    sabah kahvaltilarinda 5caylarinda firindan cikmis ekmekle muhtesem ikili oluyor

    domates biber salcasi esit miktarda olmali unutulmamaliki cemen tadarak kivami olusan bir mezedir malzeme en son karistirildiktan sonra ekmekle test yapin damaginiza gore sarimsagi arttirilir veya yagi,kimyonu tuz ayarini salcaniza gore ayarlayin bazi salcalar tuzlu oluyor bu durumda tuz ilavesi yapmayin cam kavanozda buzdolabinda saklayabilirsiniz uzun omurludur

    domates salcasi
    biber salcasi
    6dis sarimsak
    1yemek kasigi kimyon
    2tatli kasigi karabiber
    2tatli kasigi pul biber
    yarim su bardagi zeytinyag
    300gr iri dovulmus ceviz ici
    gerekirse tuz

    derin bir kapta malzeme karistirin tadina ekmege surerek kontrolle bakin ona gore tuz ekleyin cemen tadini 3 gunde bulur tam anlamiyla Afiyet olsun