Cennet Pasta (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EbSe tarafından 19 Mart 2009 başlatılmıştır.

    19 Mart 2009
    Konu Sahibi : EbSe
  1. EbSe

    EbSe SOR, SOR Kİ ÖĞRENESİN :)) Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2008
    Mesajlar:
    556
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    HAMUR:
    - 200gr. tereyağ/margarin,
    - 50gr. şeker,
    - bir paket vanilya,
    - 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
    - 200-250gr. un,
    - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    BEZE:
    - 2 yumurta akı,
    - 50gr. şeker,
    - bir fiske tuz,
    - 2 avuç file badem

    KREMA:
    - 200-250gr. çiğ krema,
    - bir vanilya,
    - 30-40gr. şeker,
    - bir paket krema sertleştirici
    - VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
    - mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
    kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )

    Hazırlanışı:
    1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun
    üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde
    pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun.
    2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun.
    3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın.
    4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin.
    Afiyet Olsun...
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : EbSe
  3. yoruldum71

    yoruldum71 düzce'mi özledim Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    4.295
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel bir pasta elinize sağlık
     
  4. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : EbSe
  5. kibirli

    kibirli Guest

    [​IMG]

    ellerine sağlık harika......
     
  6. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : EbSe
  7. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine sağlık. güzele benziyo
     
  8. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : EbSe
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    güzel görünüyor...ellerine sağlık..
     
  10. 10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : EbSe
  11. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    bomba olmuş bu. muhteşemmm. diyet sonrası yapmalıyım yalnız. eline sağlıkk
     
  12. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : EbSe
  13. kaya

    kaya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2007
    Mesajlar:
    816
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ayy harika görünüyor gel beni ye diyor resmen:KK70: ellerine saglik canim.