Cenova Sosu

Konusu 'Soslar' forumundadır ve nevbahar tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz.
    Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz.
    Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz.
    Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız.
    Kabı ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.