Cenova Sosu

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanır.Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.



    1/2 Su Bardağı Balık Suyu
    1 Kereviz (doğranmış)
    400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
    200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    Baharat torbası:
    4 Sap Maydanoz
    1 Sap Kekik Otu
    1 Defne Yaprağı

    Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.
     
    Son düzenleme: 25 Aralık 2008