çerkes tatlısı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve kuusuum tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  1. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    Dinlendirdiğimiz hamuru,yufka kalınlığında açalım.daha sonra 10-10 cm lik kareler halinde keselim.hazırladığımız içi bir kenar boyunca koyup rulo şeklinde saralım.ucuna yumurta akı sürüp yapıştıralım..hepsini sardıktan sonra sıvıyağda kızartalım kızaran hamurları soğuk olan şerbetin içine atalım..şerbeti emmesi için birkaç dakika bekletelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun..
     
  2. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  3. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    bunu da en kısa zamanda deneyeceğim... teşekkür ederim....
     
  4. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  5. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende şu dersler bitsin denicem inşallah
     
  6. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  7. derin55

    derin55 şükürrrr yarabbiimm!!! Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.247
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürlera.s. bu bana çok tanıdık geldi.
     
  8. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  9. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    ben çok seviyorum..çok gzel oluyo...hepinize afiyet olsun...cokacimcoook
     
  10. 29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  11. heycir

    heycir adige Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    bu tatlı alıntıdır kızlar afiyet olsun....
     

    Ekli Dosyalar:

  12. 29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  13. heycir

    heycir adige Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    şeker gibi hatunlara bir tane tatlı tarifi daha
    alıntıdır
    hatsuk tatlısı

    Tarifi
    malzemeler
    Hamuru için
    1 ç. bardağı su
    1 ç. bardağı süt
    1 ç. bardağı sıvıyağ
    2 tane yumurta
    1 pakte kabartma tozu

    şerbeti
    3 su bardağı şeker
    2,5 su bardağı su
    yarım limon

    yapılışı
    hamuru: bütün malzeme karıştırlılp kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırılır. nemli bez üstüne serilip 15-20 dk. dinlendirilir. çay bardağı büyüklüğünde parçalara ayırılır. incecik açılır. üzerine eritilmiş margarin sürülür. rulo şeklinde sarılır. 2şer parmak enliğinde kesilir. parmak uçları ile inceltilir. kızgın sıvıyağda kızartılır. önceden kaynatılmış soğuk şerbete atılır. 1 kaç dakika şerbette bekletilip tepsiye dizilir. soğunca servis edilir.
     

    Ekli Dosyalar:

  14. 29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : kuusuum
  15. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar bu tatlının adı ne annem mecac gibi bir ismi olan bir tatlı arıyo çok güzel oluyodu bi sor kızlara diyo siz biliyo musunuz
     
  16. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kuusuum
  17. heycir

    heycir adige Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    BEYAZ KURABİYE

    Malzemeler:

    125 gr margarin

    2 su bardağı un

    2 su bardağı pudra şekeri

    Yapılışı :

    Margarini genişce bir tencerede eritin.

    Yanmamasına dikkat ederek iyice kızdırın.

    İçine unu ekleyip iyice karıştırın.

    Tahta kaşığın sırtı ile ezmeye başlayın ve yağı una iyice yedirin.

    Altını yakıp 15-20 dakika karıştırarak pişirin.

    Pudra şekerini ekleyin ve birbirine karışmasını sağlayın.

    Tekrar ateşe alıp 5 dakika şeker eriyene kadar pişirin.

    Varsa alüminyum bir tepsiye(kolay çıkması için gerekli) yoksa herhangi bir tepsiye dökün.

    Yine kaşığın tersiyle veya cam bir bardağın altıyla iyice bastırarak tepsiye sıkıştırın.

    Kare şeklinde kesip soğumaya bırakın.

    Buzdolabinda 3-4 saat bekletip spatula yardımıyla tepsiden kaldırıp servis yapın.

    Afiyet olsun.


    ---bu da alıntı yapıolar sağolsunlar yapanların yazanların ellerine sağlık :)))----
     

    Ekli Dosyalar: