Çerkez pastası

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mart09 tarafından 16 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    16 Nisan 2010
    Konu Sahibi : mart09
  1. mart09

    mart09 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenildi:
    228
    Ödül Puanları:
    113
    Mısırunu, su ve tuzun kaynatıp bulamaç haline getirilek yapılıyor. Yemeklerin yanında özellikle çerkez tavuğunun yanında çok güzel gidiyor.



    1 kg mısır unu
    1 lt su
    tuz

    Kaynayan suyun içine mısırunu ve tuzu koyun. Karıştırarak kaynatın.
    Koyulaşan mısırunu, suyunu iyice çektikten sonra ocakta kavurur şekilde kaynatmaya ve karıştırmaya devam edin.
    Tabağa alınca ortasını kaşığın yardımıya çukurlaştırın buraya arzunuza göre, eritilmiş tereyağ, peynir ya da kavrulmuş et koyarak servis yapın
     
  2. 16 Nisan 2010
    Konu Sahibi : mart09
  3. johnnybravo

    johnnybravo fevkaladenin fevkindeyim Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    10.118
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    pişirdiğin zaman mısır ekmeği oluyo
    bu şekilde peynir ve tereyağı koyuncada mıhlama oluyo sanırsam
    karadeniz yemeği ikiside
     
  4. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : mart09
  5. mart09

    mart09 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenildi:
    228
    Ödül Puanları:
    113
    Mısır ekmeği için fırında pişmesi lazım, bildiğim kadarıyla mıhlama olabilmesi içinde peynirin pişme aşamasında eklenip beraber pişirilmesi gerekiyor...