çerkez tavuğu (fotoğraflı)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve EU3 tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    alıntıdır.denenmemiştir.

    ön hazırlık gerektirmez.

    1 adet bütün tavuk
    2 dilim bayat ekmeğin içi
    3 diş sarmısak
    1,5 su bardağı ceviz içi
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    Sos için;
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    •1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tavuğu yıkayıp tencereye yerleştirin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp derisini ayıkladıktan sonra çok ufak parçalar halinde didikleyin. Diğer taraftan, bayat ekmek içini, ceviz ve sarmısakları mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine 1 su bardağı ılık tavuk suyu, tuz (varsa toz kişniş de katabilirsiniz) ekleyip karıştırın.

    Hazırladığınız bu harcı didiklediğiniz tavuk parçalarının üzerine aktarıp iyice harmanlayın. (Karışım çok katı kıvamlı olursa bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.) Arzu ederseniz, 1 yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir tavada kızdırıp üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave ederek 1 dakika kadar pişirdikten sonra yemeğin üzerine gezdirebilirsiniz.
     
  2. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. EU3

    EU3 Guest