Cerkez Tavugu ( Kafkas Mutfagi)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuğu temizleyip haşlayın. Cevizi ayıklayıp et makinasından önce bir kere çekin sonra içine bayat ekmeği ve kırmızı biberi koyup tekrar edin. Bu arada çekme esnasında süzülen yağları bir kapta toplayın. Tavuğun suyundan kepçe kepçe koyarak cevizi sulandırın ve boza kıvamına gelinceye kadar su ilave edip tuz ve kırmızı biber atıp istediğiniz acılığa getirin.

    Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde didikleyin ve içine tuz ve karabiber serpip servis tabağına koyun. Üstlerine ceviz salçasını dökerek etleri tamamen kapatın. Üst kısmını da bir kenara ayırdığınız ceviz yağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
    Buyrun tarifi...Yanliz guzel olabilmesi için Tavugunda cerkez olmasi lazim....
    Bulusmalarda yakin olan cerkezler yapip yedirirler artik....AFIYET OLSUN.....