Çerkez tavuğu

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
    Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
    alınır, tuz ve karabiber serpilir.
    Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
    içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
    Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
    kıvamına getirilir.
    Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
    Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir