çerkez yemeği gebın

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve minelne tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : minelne
  1. minelne

    minelne afffettt Allahımm Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    hazırlanması:1. 750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. ılık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın. hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
    2. 1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün. 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın. püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.
    3. dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın. bunlardan daireler kesin. (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)
    4. dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. dairelerin orijinal kapatma şekli alttaki resimdeki gibi saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz. (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.) Gebınları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
    5. derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın. her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. (tencerenin ağzını kapatmayın.) pişen Gebınları kevgirle sudan alın.
    6. sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. servis tabağındaki Gebınları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın
     

    Ekli Dosyalar:

    • $gebin.jpg
      $gebin.jpg
      Dosya Boyutu:
      19,4 KB
      Görüntüleme:
      91
    • $gebin1.jpg
      $gebin1.jpg
      Dosya Boyutu:
      11,3 KB
      Görüntüleme:
      78
  2. 26 Nisan 2009
    Konu Sahibi : minelne
  3. kimselerbilmez

    kimselerbilmez pamuk şekerim benim Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.071
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bizimkiler buna haluj diyorlar çok lezzetli olur.tarif için teşekkürler