Çerkez yemekleri 1 - Asısbal (Çerkez Tavuğu)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve maat tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  1. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    Bayat ekmekleri 2-3 bardak tavuk suyunda ıslatın. Cevizi blendrda iyice çekin. Bu cevizleri tülbent içinde sıkarak 3-4 çorba kaşığı yağ çıkarın. Kırmızı biber, kişniş, Çerkez tozu, dövülmüş sarmısak, 1 çay kaşığı tuz ve ıslatılmış ekmekle birlikte cevizleri bir tavada karıştırarak yavaş yavaş sote edin. ekmeklerden artan tavuk suyunu da ekleyip boza kıvamına getirin. Cevizli sosun yarısına tavuk etini katıp iyice karıştırın. Karışımı bir tabağa yaydıktan sonra sosun geri kalanını da üzerine boşaltın. Beklettiğiniz ceviz yağını biraz kırmızı biberle ısıtıp üzerine gezdirin.
     
  2. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  3. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım ellerine sağlık çok teşekkür ediyorum ben bunun tavada sotelendiğini bilmiyordum denicem kesinlikle
     
  4. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  5. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    canım sen nasıl yapıyordun? merak ettim :uhm: sen bi de böyle dene bakalım .. tat farkı oluyor mu.. yorumunu yazarsın... ben de senin tarzını denemek isterim
     
  6. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  7. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.397
    Ödül Puanları:
    563
    çerkez tozu nedir.............
     
  8. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  9. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    hımmmm.... bu evde ismini verebileceğim birkaç otla hazırlanan bir karışım değil... aynen bu adla satılıyor... tıpkı köfte baharı gibi ... istanbulda mısır çarşısında bu adla satılıyor... bana da annem temin ediyor genelde... büyük aktarlara sorabilirsin
     
  10. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  11. denef72

    denef72 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.699
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben çerkezim ama bu yemegi hiç yapmadım...verdigin bu yemek tarifini bi deneyecegim.ama biraz zor galiba.cevizin suyunu çıkartmak falan.biraz zorlucak beni...
     
  12. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  13. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    canım bu yemeğin orjinalinde cevizin yağı bu şekilde çıkartılıp kullanılır.. ama çoğu yerde onun yerine sıvıyağ kullanılır... sonra yemeğin üstü cevizle süslenir::)) ben de genelde böyle kolaya kaçıyorum
     
  14. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  15. minelne

    minelne afffettt Allahımm Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bende çerkezim hiç böyle yapmadık bizimki 1az daha farklı oluyor,ellerine sağlık tarif güzele benziyorcokacimcoook
     
  16. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  17. ananas

    ananas aşkısının hatunu Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ya siz çerkezler bide haluş diye bi hamur işi yapıyosunuz bi komşumda yemişteim yıllar önce artık o komşum yok taşındı tarifini verirmisiniz bana rica etsem
     
  18. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  19. derin55

    derin55 şükürrrr yarabbiimm!!! Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.247
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    bak bunu ne zamandır yapmayı düşünüyordum gelen misafirlerea.s çok teşekkürler a.s.değişiklik olacak yapacağım bunu!...