Çerkez yemekleri 2 - Abısta (Kaçamak)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve maat tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  1. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    Bir tavada 150 gr tereyağında yumurtayı kavurun ve içine biraz Çerkez biberi veya kırmızı biber koyun. Kavrulan yumurtayı mısır unundan pişirdiğiniz kekin ortasındaki deliğe boşaltın. kekin üzerini de Çerkez peyniri ve sotelenmiş sucukla süsleyin.
     
  2. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  3. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    biz buna mamis deriz ve daha bu akşam yedim yumurtalı denemedim biz yağlı kıyma sucuk yada peynirle yeriz yumurta ile de denerim inşallah ellerine sağlık canım
     
  4. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  5. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    annem bunu minik top köftelerle de yapardı.. ortadaki deliğe bı köfteleri doldururdu... sonra da köftelerin kalanını kekin etrafına dizerdi.. bir de sucuk yerine pastırmayla da güzel olur.. damak zevkine kalmış tabii
    yumurta biraz da mısır kekini yemek havasına sokuyor .. biraz sulu yapıyor ya o anlamda ::))
     
  6. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  7. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kesinlikle deniyeceğim bir de biz de abıstanın ortasına şıpse dökülür tavuklar dizilir öyle de çok güzel olur ama kalabalık ortamda yemek için uygun değil bence
     
  8. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  9. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    aaaa.. evet... bizde de yapılırdı öle hakkaten... gerçi ben hiç öyle yapmadım... eskiden annem evde yapardı öyle.. misafir geldiğinde şipsi kaçamak yanında kasede sunulurdu yemek daha kolay olsun diye ..
     
  10. 27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  11. centaurea

    centaurea Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2008
    Mesajlar:
    219
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bizde buna mamıse diyoruz ortasına tereyağını olduğu gibi koyup mamısenin sıcaklığıyla eritiyoruz yanında adığe koy'e (çerkez peyniri) ve lı guge ( kurutulmuş et )ile yiyoruz.
     
  12. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  13. -gxuxlse-

    -gxuxlse- Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    798
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    rahmetlı babacıgım yapardı bunu senağlama... ben kendım hiç yapmadım
    bu tarıfı okuyunca çocukluk gunlerıme döndum bı an ..teşekkur ederım canım emegıne saglık a.s.
     
  14. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  15. maat

    maat umutluyum ......... Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    ah canım gülsecim yaaa... beni de hüzünlendirdin şimdi :çok üzgünüm: sen de bundan sonra yapar ailece yersiniz .. babacığını da hatırlamış olursun a.s.
     
  16. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : maat
  17. kuusuum

    kuusuum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.174
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    canım bizde mamis deriz,ve gerçekten şıpsi yada fasulye ezmesiyle gzel olur..ellerine sağlık..
     
  18. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : maat
  19. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86