Ceroşun Bazlaması

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve ceren06_35 tarafından 22 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ceren06_35
  1. ceren06_35

    ceren06_35 AŞKIM OĞLUM ''EREN'im'' Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    1.650
    Beğenildi:
    47
    Ödül Puanları:
    153
    bugun bazlama yaptım onu sızlerle paylasmak ıstedım.

    malzemeler hazırlanır.

    * 1 yumurrta,
    * 1 p. kurumaya
    * 1çay b.süt
    * yarım çay b.sıvıyağ
    * 1 su b. ılık su
    * 1 Çorba k. tuz
    * 1tatlı k.Şeker
    * aldığı kadar un

    Hamur için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlanır. 5 ya da 6 parçaya bölüp beze yaparak mayalanmaya bırakılır. Hamur yarım saat sonra ılık ortamda mayalanır. Her parçayı elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada kısık ateşte pişirin.dilimleyerek servis yapabılırsınız.sıcak sıcak yemenızı onerırırm afıyet olsun :))
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 27 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ceren06_35
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ouuyy bazlama!
    Bayılırım,enfes gözüküyor..
    Çayımı alıp geliyorum :KK66:
     
  4. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ceren06_35
  5. ceren06_35

    ceren06_35 AŞKIM OĞLUM ''EREN'im'' Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    1.650
    Beğenildi:
    47
    Ödül Puanları:
    153
    gel tatlım gell beraber yıyelimm :KK70: