Cevizli Haşhaşlı Çörek

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    1 kg un
    1 çorba kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    Aldığı kadar ılık su
    Tuz
    Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı teflonda yağ koymadan kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin)
    Ceviz
    Sıvı yağ
    1 adet yumurta

    Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin Ardından hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayayı da ekleyin. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyin(yaklaşık 1 saat).
    NOT: Dilerseniz ekmek fırınlarında satılan hamurdan alarak da yapabilirsiniz.
    Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hamuru elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün, haşhaşı ve cevizi üzerine yayın. Açmış olduğunuz hamuru 5 cm lik şeritler halinde kesin ve her şeriti rulo haline getirin. Yağlamış olduğunuz kelepçeli kalıba ruloları yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sürerek. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. Sweettym

    Sweettym Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru Üye

    Katılım:
    6 Mart 2010
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    40
    Ödül Puanları:
    108
    Bir ekleme de ben yapayım, önce haşhaşı yağ ile güzelce karıştırmalı, sonra sürmelisiniz yoksa pek başarılı olmuyor.
     
  6. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Çok sık yaparız biz haşhaşlı çöreği.Bir not ta benden:

    Çayın yanına enfes olur!.....:sm_cool:

    Bir şey daha..Bu çöreği yaparken kesinlikle yağdan cevizden ve haşhaştan kısmayacaksınız.Bol bol süreceksiniz ki tadı olsun.O sebeple çarşıda fırında satılan haşhaşlı çöreklerle şahsen bizim yaptığımız çöreklerin arasında dağlar kadar fark vardır..yerimseniben
     
    Son düzenleme: 26 Ekim 2010
  8. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkürler kızlar göz önünde bulunduracağım ama ben çay sevmem :)