Cevizli haşhaşlı

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve skygirl tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : skygirl
  1. skygirl

    skygirl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    125
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    KIZLAR YİNE MEMLEKETİMİN MEŞHUR CEVİZLİ HAŞHAŞLI TARİFİ.

    PAKETTE ALDIĞINIZ HAŞHAŞI SIVI YAĞ İÇİNDE SULANDIRIP SIVI HALE GETİRİN.

    1 PAKET MARKETLERDE BULABİLECEĞİNİZ HAŞHAŞ
    1 ADET YAŞ MAYA
    SIVI YAĞ
    UN
    SU
    ŞEKER
    TUZ
    CEVİZ

    1 kg.unun içine ılık suda çözdürdüğünüz mayayı,1 tutam tuzu,1 tutam şekeri ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup kabarması için üzerini ılık nemli bezle örtüp bekletiyoruz.kabaran hamurunuzu parçalara ayırıp el ve merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açığ hazırladığınız haşhaşı ve ufalanmış cevizlerinizi hamura iyice yayıp elinizle yedirin ve rulo halinde yuvarlayın.bıçakla 5-6 santimler halinde kesip kesilen yerler yukarı bakacak şekilde tepsinize sıkışık bi şekilde dizin.ve aynı işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın.180-200 dereceli fırınınızda pişirin.afiyet olsun.
     
  2. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : skygirl
  3. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bu tarifin adini kesme olarak biliyodum, arkadas cok güzel yapar, olsada yesek:cokacimcoook: