Cevizli Karnıyarık

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanları soyup tuzlu suda yarım saat bekletelim
    -Sularını iyice sıkıp kızartalım ve kızaranları tepsiye dizelim
    -Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım
    -Kıymayı, biberi ekleyip kavurmaya devam edelim
    -Salça, tuz, karabiber ve cevizi ekleyelip karıştıralım
    -En son maydanozu doğrayıp ekleyelim
    -İyice karıştırdıktan sonra altını kapatalım
    -Patlıcanların içini bıçak yardımı ile açalım ve kıymalı karışımı dolduralım
    -Tepsiye dizelim üzerlerine biber ve domates dilimleri koyalım
    -1-1,5 bardak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
    Afiyetle
     
  2. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    güzel, eline sağlık. Bir soru anneannem bana topan patlıcan daha tatlı olur iyi olur demişti ondan aldım yarında yapıcam ama herkez senin gibi normal patlıcan ile tarif vermiş. Nasıl olmalı? Bir de fırında kaç dk? Selamlar