Cevizli Loku (Kuru Baklava)Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
    1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
    2 Su Bardağı Ilık Su
    Aldığı Kadar Un
    İç malzemesi :
    300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
    150 gr İzmir Üzümü (kuru)
    4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker

    Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin. İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin. Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
    Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın. Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın. Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin. Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin.
    Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    İçin hazırlanışı: Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın.
    alıntıdır
     
    Son düzenleme: 4 Mart 2011