Cevizli Lokum (Kuru Baklava)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin.
    İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin. Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
    Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın.
    Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın.
    Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin. Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin.
    Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    İçin hazırlanışı:
    Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın.