Ciabatta ( Italyan Ekmegi )

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Tasin üstünde pisirilmesi lazim.



    Ön Hamur icin
    1/8 Kahve kasigi Kuru Maya
    2 Yemek kasigi Sicak Su
    80 Gram Su
    135 Gram Un
    Hamur
    1/2 Kahvekasigi Kurumaya
    2 Yemekkasigi Sicak Su
    160 Gram Su( Odasicakligi)
    1 Yemekkasigi Zeytinyagi
    270 Gram Un
    1 1/2 Kahvekasigi Tuz

    Ön hamur icin bir kücük kap alin. Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5 dakika kenara koyun.
    Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta kasik ile iyice karistirin . Kabin üstünü kapatip bir fazla sicak olmayan odada 12-24 Saat birakin.
    Ekmek icin ertesi gün kücük bir Kaba Maya ve sicak süt karistirilir 5 dakika beklenir.
    Unu Ön hamuru Su Zeytinyagi ve süt maya karisimi bir kabta mixerlen hafif derecede karistirilir. Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3 dak. karistirin. Ve simdi yavasca tuz dökülerek 4 dak.devam karistirin. Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun. Hamur okadar yumsakki elile yoguramazsiniz. Kabin üstünü kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin.
    Tepsiye Hamur kagidinin üstüne un serpin. Masanin üstüne un serpin hamuru üstüne koyun ve 2 parcaya bölun. bir Hamur bir tepsinin üstüne konur. Hamuru Dörtgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun üstünden delikler acin. Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun üstünü örtun. yine birbucuk saat bekletin. Hamuru Firina koymadan 45 dak. önce ac. 220C. Ve 20 dak pisirin.Afiyet olsun..