çiğ börek/şır börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve nisan tarafından 5 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    5 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nisan
  1. nisan

    nisan Guest

    en sevdiğim lezzetler arasında kimiside etli ekmek diyor tatmayan arkadaşlarım için katkım olsun diye yazdım

    alıntıdır PÜF NOKTALARI harcı biraz sulu olsa daha iyi olur suyu akan çiğ börek makbuldur bunun içinde harca yarım çay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çiğ böreklerin çoğu daha sulu oalcaktır -hamurlar açılırken yapışmaması için unlamak gerekir çiğ böreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini sağlar-içine harç konduktan sonra bekletilmeden mümkün olduğu kadar kısa sürede yağa atılp kızartılmalıdır ayranla yenilmesi tavsiye olunur...NOT :ben kendim bildiğimiz sacta yapıyorum yağda yiyemiyen arkadaşlarımıza öneririm ama yağdada kızartılsa tavadada pişirilse sonuç bence mükemmel

    HAMUR İÇİN MALZEMELER -4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı(silme)tuz su HARCI İÇİN -250 gr kıyma-1 adet soğan-1 çay kaşığı tuz-1 çay kaşığından biraz az karabiber-1/2 çay bardağı su

    1 kapta un-tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır-diğer kapta soğanlar rendelenerek üzerine kıyma tuz karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır -meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır-hazırlanan harç daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür hamurun diğer kısmını harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabakla yada kapama tırtılı ile kesilir-hazırlanan çiğ börekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış(yaklaşık 2-3 su bardağı)yağa atılarak her 2 tarfıda hafif pembeleşecek şekilde kızartılır AFİYET OLSUN