çiğ börek tarifi istiyorum lütfen

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve chess tarafından 24 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  1. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.512
    Beğenildi:
    32.203
    Ödül Puanları:
    463
    çiğ börek tarifi istiyorum arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim, netten baktım hamuru için kimi diyo maya yumurta kimi diyo asla maya yumurta koyma sadece su ve un, tuz:uhm:
    dedimki KK hanımlarına güvenebilirim, iftara yetiştircem inşallah:çok üzgünüm:
     
  2. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  3. Alsebe

    Alsebe Rutbesiz :-) Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Oncelikle kolay gelsin arkadasim..Ben sadece su tuz ve unla tutarim hamurunu..Ince Acarim icinede sogan redeleyip kiymayla yada maydonozlu peynirli koyup yarim ay seklinde kapatip bol kizgin yagda pembelesinceye kadar pisiririm...
     
    Son düzenleme: 25 Ağustos 2009
  4. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Canım şimdi senin için netten araştırdım ben 1 kez rica üzerine yemiştim.Kızartılmış yiyeceklerden uzak durduğum içinde hiç denememiştim.
    Şimdi bulduğum tarif çiğ böreğiy le ünlü bir cafe ninmiş VE ÇOK GÜZEL OLUYORMUŞ.Püf noktası 1 gece buzdolabında bekletilmesiymiş böylece puf puf oluyormuş

    ÇıĞ BÖREK
    Malzemeler

    Hamuru ıçin

    1 su bardağı oda sıcaklığında süt
    1 su bardağı oda sıcaklığında su
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    Aldığı kadar un

    ıç Harcı ıçin

    1/2 kg kıyma
    3 adet ince rendelenmiş soğan
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Eğer soğan çok sulu değilse 1/2 bardak su

    Kızartmak için, derin ve oldukça geniş bir tava
    Bol ayçiçek yağı

    Hazırlanışı

    Hamuru hazırlarken, ben, un hariç tüm malzemeyi mikserin kabına koydum. Ve bir parça çırptım. Mikserin hamur ayağını taktım ve azar azar un ilave ettim. Unun kıvamını ayarlamak çok basit. Hamur toplanıp, ele yapışmayacak kıvama gelince, un eklemeyi durdurdum.

    Sonra hamuru elimle toparlayıp, bir naylon torbaya koydum ve ağzını sıkıca bağladım.
    Hava almaması gerekiyor. Bundan dolayı, işimi sağlama almak için, bir naylon torbaya daha koydum ve onun da ağzını sıkıca bağladım.

    Ve hamuru 1 gece mutfak ortamında bu şekilde beklettim.

    Ertesi gün, iç malzemelerini karıştırdım.
    Hamurdan avuç içi kadar bir parça koparıp, unlu tezgahta merdane ile, yuvarlak şekilde açtım.
    Açtığım hamurun bir yarısına, kıymalı içten koydum. Elimle bastırarak, içi hamurun yarı yüzeyine dağıttım. Ve diğer boş yarısını, kıymalı yarısının üzerine kapattım ve bir tencere kapağıyla kestim.
     
  6. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  7. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.512
    Beğenildi:
    32.203
    Ödül Puanları:
    463
    teşekkür ederim canım mesajından hemen sonra dediğin gibi un su tuzla yaptım hamurunua.s.
    evet mısraa ya, bende kızartma yapmak istemiyorum ama eşim kızartma konusunda ısrarlı, ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, bi daha ki sefere böyle deniycema.s.
     
  8. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  9. benEceA

    benEceA Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    19.163
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    71
    canım bizim sevdiğimiz bi yemektir çiğ börek hamurunda yalnızca un su ve tuz var başka birşey yok ve dolapta bekletme o zaman kabarmıyo ve güzel olmuyo tıkız tıkız oluyo.
     
  10. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  11. ..ELCHIN..

    ..ELCHIN.. bal oğlum****bal kızım Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.187
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
    bende bunu yaparken sadece su tuz un ve yumurta koyuyorumm işte burda görüntüsü
     
  12. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  13. ..ELCHIN..

    ..ELCHIN.. bal oğlum****bal kızım Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.187
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
  14. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  15. beg

    beg ARIM BALIM PETEĞİM Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben doğma büyüme ESKıŞEHıRLıYıMMM... Bn sana hakiki çiğ börek tarifini vereyim;

    MALZEMELER;:

    5 su brdğı un

    1 tatlı k. tuz

    kulakmemesi yumuşaklığına gelesiye kadar su ile yoğur.sonra ayrı bir kapta iç malzemesi hazırlanır.

    ıÇ MALZEMELERı;:

    yarım kg kıyma

    2-3 tane ince ince kıyılmış cim biber

    yoksa 1 tatlı kaşığı pul biber

    NOT: için mutlaka acı olması gerekiyor. Lezzeti böyle geliyor ama eğer acı sevmiyorsanız tatlı biber ince ince kıyabilirsiniz.

    tuz

    bol karabiber

    4-5 tane rendelenmiş soğan

    NOT: bol soğanlı güzel oluyor.

    iç karıştırılır , için hafif cıvık olması lazım.Bu arada içi hazırlarken hamur dinlenmiştir.hamurdan ceviz

    büyüklüğünde 2 beze alınır,pasta tabağı byklüğnde incecik açılır,içine 1 kaşık kıymalı içten konulup

    hamurun yarısına yayılır,hamur yarımay şeklinde kapatılıp kenarları bastırılır,kenarları tırtıklı hamur

    keseceğiyle incecik kesilir çukur bir tencerede bol kızgın yağda 2 tarafı kızartılır.

    kağıt mutfak havlusunda yağı alınarak sıcak servis yapılır.
     
  16. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  17. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.397
    Ödül Puanları:
    563
    çok teşekkürler. bende bir Eskişehirli yazsa şunun esasını diyordum... harika. deneyeceğim...
     
  18. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chess
  19. selenimo

    selenimo çok şükürrr. Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    11.074
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    anacım söelseydin ya yazardık çoktan,,,
    illa acı biberli olması gerekmiyor,sadece karabiber yeterli,kıymasını hafif sulandır ki, yaymak kolay olsun,
    kızardıktan sonra içini açınca suyu akınca pek güzel oluyooo,su dediysem çok değil kıyma rahatça sürülecek kadar,
    ayrıca bol kızgın yağda hemen döndürecen ve alacan,
    afiyet olsun canımmm.
    bir eskişehirli olarak annem çok sık yapar,bizde mideye indiririz.